1e Nationale Ranglijsttoernooi GOUD U16

1e prijs Nationale Ranglijsttoernooi GOUD U16 in Velp, Nederland

1e Tennis Europe Argayon Cup, België

1e plaats single Argayon Cup TEJT cat2 U16 , België
Thank you for a great organisation Argayon Cup 2021.

Three finals in a row

 
Deze week finale double ITF4 gehaald met Loes in Rotterdam onder de begeleiding van KNLTB trainers Simone en Ralf.
Heel erg bedankt voor de TOP organisatie FOCUS tennis academy, alle vrijwilligers, scheidrechters, trainers, sponsoren en supporters.

Runner-up ITF 4 U18 , Nederland

 

Rose #1 in Race to Monte Carlo Masters

Tennis Europe heeft de eerste officiële 'Race to Monte-Carlo'-ranglijst van 2021 gepubliceerd.De top 8 spelers van de leeftijdscategorieën 14 en 16 jaar kwalificeren zich voor deelname aan de Tennis Europe Junior Masters, die voor het eerst zal worden gehouden in zijn nieuwe thuis in de wereldberoemde Monte-Carlo Country Club in Monaco van 13-15 oktober. De Nederlandse speelster Rose Marie Nijkamp voert de meisjeslijst aan, op basis van haar titel in Istanbul en een tweede plaats in Pancevo.

Race to Monte-Carlo 2021 - Tennis Europe

Career high Tennis Europe Ranking TOP50

๐‚๐š๐ซ๐ž๐ž๐ซ ๐‡๐ˆ๐†๐‡ ๐“๐ž๐ง๐ง๐ข๐ฌ ๐„๐ฎ๐ซ๐จ๐ฉ๐ž ๐ซ๐š๐ง๐ค๐ข๐ง๐  ๐ญ๐ก๐ข๐ฌ ๐ฐ๐ž๐ž๐ค #๐Ÿ— ๐”๐Ÿ๐Ÿ“ ( ๐›๐จ๐ซ๐ง ๐Ÿ๐ŸŽ๐ŸŽ๐Ÿ”) ๐š๐ง๐ #๐Ÿ“๐ŸŽ ๐”๐Ÿ๐Ÿ” ( ๐›๐จ๐ซ๐ง ๐Ÿ๐ŸŽ๐ŸŽ๐Ÿ“).

Rose heeft dinsdag de hoogste plaats op de internationale ranglijst t/m 16 jaar bereikt uit haar loopbaan. Dit is ook tegelijk het hoogste ranking U16 van een Nederlandse speelster sinds 2012.

Runner-up in single in Pancevo, Servie

Deze week heb ik naast de titel in het dubbelspel in Tennis Europe Pecin Memorial J2 U16 in Pancevo (Servie) ook als runner-up in het single geëindigd.
Mooie week! Fijn dat ik weer maximaal aantal wedstrijden mocht gespeeld!

Dubbel titel in Pancevo, Servie

Rose winnaresin double in Tennis Europe Pecin Memorial in Pancevo, Servie in Tennis Europe J2 U16 met haar Poolse dubbelpartner.

Halve finale single in Novi Sad, Servie

Een hard gevochten 3de plek voor Rose in Tennis Europe G2 U16 in Novi Sad (Servie), met een mooie overwinning in kwartfinale op een voormalige Top10 speelster in de Europese Top U14.

Rose stapt in Turkije als winnares van de baan

Rose begon als tweede geplaatst aan J2 U16 Matrix Optimum Tennis Europe. Het was haar eerste toernooi sinds de wedstrijden in Duitsland van oktober. Vanwege corona zijn in Nederland helaas alle toernooien en competities voorlopig geannuleerd.  

De Apeldoornse - eerstejaars in de U16-categorie - won het toernooi door de Roemeense favoriete Maria Daciana Ciobutaru in de eindstrijd te verslaan: 6-2 6-4. Nijkamp gaf in het hele toernooi geen set prijs.Dankzij de uitstekende prestaties in Turkije krijgt Nijkamp een plaats in de top 70 van de internationale ranking voor speelsters tot en met 16 jaar.

Finale in dubbel met Ece Gencer bij Tennis Europe J2 U16 in Istanbul,Turkije .

Rose versterkt haar positie bij de absolute top in Europa

 

Breaking in European TOP 20

#week 44 .........Nr.19 op de Europese Ranglijst t/m 14 jaar

 

Single en dubbel kampioene in Tennis Europe U16

Oktober 2020

Single en dubbel kampioene in Tennis Europe U16 in Duitsland in de week 17-23 oktober 2020.

In deze onzekere tijd door Corona, heeft Rose de kans heb gekregen om mee te doen met Tennis Europe Junior Tour U16 categorie 2 in Duitsland.
Maar liefst 7 wedstrijden gespeeld in 5 dagen  tegen andere meisjes uit Europese Top.
Dubbel finale samen met Mirthe Moens gewonnen!
Single finale overtuigend gewonnen van Deense Emma Kamper Malmjaer.
 
2 x winsttoernooi deze week!
 

Runner-up TE Bergeijk

September 2020

Tijdens de Europese Junior Tour bij TE Bergeijk ben ik  als runner-up beindigd in het dubbel samen met mijn Belgische dubbel partner Maaike Vanschoenbeek. In het singel halve finale gehaald.

Kampioenen in Duitse Competitie

 

Super gaaf om je Duitse kampioenschap wedstrijden te spelen op dezelfde centrale baan waar vroeger Rafaël Nadal, Robin Haase of Jesse Huts Galung gingen spelen. Top dag gehad bij BlauwWeiss in Neuss . En GEWONNEN! Gepromoveerd naar een hogere klasse!

Augustus 2020 

Rose heeft de Nationale Talent status ontvangen van KNLTB en is weer geselecteerd in de Nationale Selectie voor 2020/2021.

Rose stunt in Bilthoven Open en wint senioren toernooi in dames enkel 2 (DE2) als 14 jarige

Rose wederom beste van Nederland

De afgelopen weken was op verschillende locaties toptennis te zien in Nederland. In Amstelveen werd gestreden in de week 27 juli- 2 augustus om de nationale tennistitel bij de senioren, in Hilversum waren de Nederlandse jeugdkampioenschappen (NJK) voor 12- en 14-jarigen. Op het gravel van Tulip Tennis Center heeft Rose Marie haar vierde nationale tennistitel, dit keer in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar, veroverd.

De 14-jarige Rose Marie was als enige Apeldoornse speelster geaccepteerd bij de beste 32 Nederlandse spelers die mogen meedoen aan de NJK. Rose is sinds het begin van haar tenniscarrière onafgebroken de absolute nummer 1 van Nederland in haar leeftijdscategorie. Haar status maakte zij ook dit jaar waar, onder begeleiding van haar coaches Tjerk Bogtstra en Martijn Voorbraak van tennisschool Bogtstra & Kempers in Doorn, waar zij ook traint.

De finale werd, net zoals de voorgaande wedstrijden in het toernooi, in twee sets gewonnen: 7-6 6-1 tegen Dilara Okur (Intime Tennis Academy Rotterdam).

 • R1 vs Evi Roobol 6-2 6-0
 • R2 vs Diede van Gelder 6-2 6-2
 • Kwartfinale vs Chloe Loman 7-5 6-0
 • Halve finale vs Loes Ebeling Koning(3) 6-3 6-2
 • Finale vs Dilara Okur (4) 7-6 6-1

Succesvol in Rotterdam

Tussen 20-24 juli heeft Rose  gespeeld in Rotterdam tijdens At Vantage Tennis Junior Tour in de categorie meisjes enkel en dubbel U16.

Ze was zeer goed op dreef, met dubbel succes, want daar pakte Rose zowel de titel in het enkel t/m 16 als de dubbeltitel t/m 16, samen met Ivet Stancheva! 

Nu nog 2 dagen rust en vanaf maandag actief in Hilversum waar de Nationale Kampioenschappen U14 beginnen.

20 wedstrijden ongeslagen in 2020

Winnares Junior Tour U16 Rosmalen2020
In het eerste nationale KNLTB toernooi na de Corona is het Rose weer gelukt: van ongeplaatste speelster naar toernooiwinst tijdens Bastion Baselaar Zilver Junior Tour U16 in Rosmalen.
 
 • R1              vs Floor Lissone(4) 6-2 6-2
 • Kwartfinale vs Sterre Fleur Moerdijk 6-2 7-5
 • Halve finale vs Charlotte van Zonneveld 6-4 6-3
 • Finale          vs Alexandra van Weelden (3) 6-1 6-2

Sterk uit de startblokken

Wat fijn, er staan weer wedstrijden en toernooien op de planning.

In Nederland mogen we weer trainen na de lockdown wegens corona, in Duitsland gaan de toernooien wel door. Wel even wennen na zo'n lange periode zonder wedstrijdritme.

In Bocholt pakt Rose de titel in haar eerste senioren nationale toernooi na 4 gigantisch spannende  wedstrijden,  in Willing haalde zij met goed tennis de halve finale.

YES! Toernooiwinst en finale in Tennis Europe Focus Rotterdam

Tussen 22 februari-1 maart deed Rose mee met de Tennis Europe Rotterdam in de categorie t/m 14 jaar, alweer een toernooi dat meetelt voor de Europese ranglijst.

En met succes,  want ze pakte de titel O14 in het dubbel met haar Duitse partner Valentina Steiner.In de finale versloegen ze in een spannende wedstrijd het Nederlandse duo Jinte de Boer/ Loes Ebeling Koning met 4-6 6-2 10-5.

In de single was ze ook zeer goed op dreef. Daar haalde Rose de finale O14

Het is de eerste keer dat een Nederlandse speelster 3 titels en een finale haalt in de Tennis Europe toernooien van afgelopen 2 weken. Een geweldige prestatie voor Rose, met ondersteuning van opa en oma gerealiseerd, die elke dag de afgelopen 2 weken met haar heen en weer naar Rotterdam en Zoetermeer hebben gereden. En ontzettend knap van Rose om dit vol te houden! Nu even een paar weken rust en focussen op school!

Winst 014+Winst 016 bij Tennis Europe Intime in Zoetermeer

In de periode 15-23 februari deed Rose mee met Tennis Europe Intime in Zoetermeer.

Ze was zeer goed op dreef  met dubbel succes want daar pakte Rose zowel de titel t/m 14 jaar in het enkel, waar ze in de finale oppermachtig was over de Italiaanse Annathea Sara met 6-1 6-0,  als de dubbeltitel t/m 16 samen met Annelin Bakker  waar de meiden in de finale tegen Clara Schoen(dui)/Iva Sepa (slo) met 6-2 6-3 sterker waren! Komende week alweer actief in internationaal tennistoernooi in Rotterdam.

Rose naar Europeese Winter Cups by Head in Kazan, Rusland

Tussen 7-9 februari 2020 werd Rose geselecteerd door de KNLTB om mee te doen met de Tennis Europe Winter Cups by Head in Kazan, Rusland onder de begeleiding van coach Kevin Schimmel. Nederland trof meteen in de eerste ronde het sterkste team van Rusland en verloor met 3-0. 

 • Britt vs Mirra Andreeva 1-6 0-6
 • Rose vs Daria Shadchneva 3-6 3-6
 • Rose/ Loes Ebeling Koning vs Alina Korneeva/ Daria Shadchena 4-6 3-6

Door dit verlies ging Nederland verder spelen voor plek 5-8.

In de halve finale van de verliezersronde was er winst voor Nederland met 2-1 van Wit Rusland.

 • Loes Ebelink Koning- Ksenija Zhdanok 3-6 1-6
 • Rose vs Sofya Gapankova 7-5 6-2
 • Brit/ Rose vs Anastasiya Sharamet/ Kseniya Zhdanok 2-6 7-6(5) 10-7

In de finale van de versliezersronde trof Nederland het 2e geplaatste team van Roemenie.

Nederland won met 2-0 van Roemenie nadat het roemeense team de dubbel opgaf. Rose en Britt pakten allebei de single en wonnen voor Nederland the Consolation.

Rose speelde in dit toernooi in het enkel tegen de nummer 1 van Rusland, Wit Rusland en Roemenie.

 

 

Hard work pays off

2 jaar lang hard getraind met een doel: de kwalificatie voor Les Petites As in Tarbes, Frankrijk, HET TALENTEN TOERNOOI.

Les Petits As  is een wereldwijd bekend jeugdtennistoernooi voor spelers van 12–14 jaar. Het wordt gehouden in Tarbes, Frankrijk. Het wordt vaak beschouwd als het Europese equivalent van de Junior Orange Bowl in Florida, Verenigde Staten vanwege het grote aantal internationale spelers dat het aantrekt en het Grand Slam van 14 jarigen.
In de loop van de jaren zijn een aantal van de deelnemende spelers grandslam-winnaars geworden, waaronder Rafael Nadal, Michael Chang, Martina Hingis, Kim Clijsters en Jeฤผena Ostapenko.  
Het toernooi wordt gespeeld op indoor hardcourt banen. Ongeveer 7.000 spelers doen mee aan de pre-kwalificatietoernooien, waarbij  64 het hoofdtoernooi halen. Het evenement wordt georganiseerd door de International Tennis Federation (ITF) en heeft bedrijven als Head, Eurosport, Coca-Cola en Peugeot als hoofdsponsors.

Rose won in de eerste ronde van de Franse Ines Bollecker maar verloor vervolgens van de tweede geplaatste.

In het dubbel schakelde zij in de eerste ronde samen met haar Roemeense partner Alexia Marginean de nummer 2 en 3 van VS Maja Joint/Lexington Reed uit met 6-3 2-6 10-6, in een zeer zwaar bevochten wedstrijd.

In de tweede ronde troffen ze de uiteindelijke toernooi winnares Brenda Fruhtihova en de nummer 1 van de Europese ranglijst Nikola Bartunkova. Zij waren helaas dit toernooi de betere.

 

Bam! Toernooiwinst in Meppel tijdens Junior Tour

In het weekend 11-12 januari 2020 vond in Meppel de Junior Tour Zilver t/m 16 jaar plaats. Rose mag dit jaar bij uitzondering van de KNLTB in een hogere leeftijdscategorie spelen.

Ze wint overtuigend het toernooi:

 • R1                vs Alexandra van Weelden 6-2 6-0
 • kwartfinale   vs Evelina Teeuwen           6-1 6-3
 • halve finale  vs Tesse Haan                    6-3 6-0
 • finale           vs Romy Pols                     6-0 6-2                 

 

                                        

 

TENNIS HIGHLIGHTS 2019

 

December

 

1e dubbel U14  Indoor Nationale Kampioenschappen, Den Haag

 

3e single U14 Indoor Nationale Kampioeneschappen, Den Haag

 

Oktober

 

¼ finale single en dubbel U14, TE cat.1, Gran Canaria Yellow Bowl U14, Europese Junioren Tour

 

September

 

1e Provinciale Jeugdkampioenschappen (PJK) nationale finale, Amsterdam

 

Augustus

 

1e dubbel U14 jaar  Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK), Hilversum

 

Finale U14 single Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK),  Hilversum

 

1e dubbel U14, TE cat.2,   Europeese Junior Tour, Bavarian Junior Open, Duitsland

 

2e single U14, TE cat.2,   Europeese Junior Tour, Bavarian Junior Open, cat.2,   Duitsland

 

2e single U14, TE cat.2,    Europeese Junior Tour, Argayon Cup, Belgie

 

3e dubbel U14, TE cat.2,    Europeese Junior Cup, Argayon Cup, Belgie

 

Juli

 

R3 single DunoAir Windmill Cup, Oosterbeek, Nederland

 

1R hoofdschema Europese Jeugdkampioenschappen U14, Most, Tsjechie

 

Juni                                                                                                              

 

1e DE3 Sourcy Witaminwater Pinkster toernooi, Rosmalen

 

1e DE3 De Kuil Open 2019 Huizen

 

1e DE3 LTV Leusden

 

Rose is opgenomen voor de 5de keer op rij in de nationale team selectie voor Europeese Summer Cups in Frankrijk (Saint Valery en Caux) t/m 14 jaar

 

Kwartfinale single en dubbel  Europeese Junior Tour cat 1. Amjoy Cup, Veldhoven

 

April

 

1e Gelderse Kampioneschappen t/m 14 jaar

 

Maart

 

Finale Nationale Jeugdranglijsttoernooi U14  GOUD Alphen aan den Rijn

 

Februari

 

Finale DE3 Open Indoor Meppel

 

Januari

 

Rose is opgenomen voor de 5de keer op rij in de nationale team selectie voor Europeese Winter Cups in Bulgarije (Plovdiv) t/m 14 jaar (als 12 jarige)

 

3e(brons) bij Europeese Winter Cups Plovdiv, Bulgarije

 

1ste MD14 GOUD toernooi (JRT****) in Doorn

 

Finaliste ME14 GOUD  toernooi (JRT****) in  Rotterdam

 

TENNIS HIGHLICHTS 2018 (12 jaar)

September

1ste Nationale District Kampioenschappen (gravel) t/m 12 jaar

1ste plaats Tennis Direct Gelderse Masters dames enkel 4

Augustus

Finale Europeese Kampioenschappen t/m 12 jaar, Corsica, Frankrijk

Juli

Finaliste single en dubbel  ME14 & MD14 in JRT**** in Haren

Europeese Summer Team Cups meiden onder 12 jaar met de KNLTB nationale selectie.

Juni

Halve finalist Tennis Europe Munster meisjes dubbel U12, Duitsland

Finaliste Tennis Europe Veldhoven meisjes enkel U12, Nederland

3de prijs Quenswood Team Cup, Engeland

1ste prijs ETC Bureau Tweevoud Open 2018 DE3 (dames enkel 3)

FinalisteMooijekindvleut LTC Bloemendaal toptennis open 2018 dames enkel 4 (DE4)

May

Kwartfinale TE Bressuire U12

1ste plaats JRT*** Vianen U14

1ste plaats District Kampioenschappen Gelderland U12

April

1ste plaats Ostermann Cup, ME U12, Duitsland

Maart

1ste plaats Nationale Kampioenschappen Indoor

1ste plaats Champions Bowl Netherlands (kwalificaties voor de Masters in Kroatie)

1ste plaats Rabobank Open DE4 (senioren)

Februari

1ste plaats JRT*** Alphen aan de Rijn ME14

1ste plaats Dutch Bowl International (international toernooi) ME12

Januari

2de prijs JRT*** dubbel Arhnem MD U14

Februari

1ste  prijs JRT*** single Alphen aan de Rein ME U14

1ste prijs Dutch Bowl International ME U12, Gendringen, Ten-Pro World Tour

 

TENNIS HIGHLIGHTS 2017 (11 jaar)

Januari

1ste prijs JRT **** MD12 Doorn

1ste prijs  ME11 Dutch Bowl  Ten Pro (internationale toernooi Gendringen)

Februari

2de prijs JRT**** ME12 Alphen aan de Rijn

1ste prijs DE5 NRT**Buro Energy/Matenhal, Apeldoorn

Maart

2de prijs Nationale Jeugd Kampioenschappen  Menzis KNLTB

1ste prijs ME11 Champions Bowl Nederland, Apeldoorn

Mei

1ste prijs ME12 JRT**** Spijkenisse

1ste prijs MD12 JRT**** Spijkenisse

Halve finale MD12 Tennis Europe Arad, Roemenie

1ste prijs ME12 District Kampioenschappen Gelderland  (DJK)

Juni

1ste prijs DE5 Skippy Rent Teskwik Open 2017, Ede

1ste prijs ME11 Kim Clijster Ten Pro Tour, Bree, Belgie

Kwartfinale Tennis Europe ME U12, Munster, Duitsland

1ste prijs MD12 JRT**** Rosmalen

1ste prijs ME11 Ouatt Ricoh Open, Rosmalen (100ste beker !!)

1ste prijs DE5 Open toernooi TV Huissen

Juli

Kwartfinale Tennis Europe MD U14, Meppel, Netherlands

1ste prijs ME12 JRT**** Haren

1ste prijs Dahon Bijvanck Open 2017

Europeese Summer Cups meiden onder 12 jaar met de KNLTB nationale selectie. Rose brengt de meeste punten voor Nederland.

Augustus

2de prijs ME12 NJK , Hilversum

2de prijs MD12 NJK, Hilversum

1ste prijs DE4 & DE5, Strijland Open, Rhenen

September

1ste prijs DE4 & DE5, Azero Keltenwoud, Bennekom

1ste prijs DJK ME12, nationale finales, Den Haag

 

December

Kwartfinale  ITF Tennis Europe, Coimbra, Portugal ME12

TENNIS HIGHLIGHTS 2016 (10 jaar)

December

1ste prijs JRT**** MD12 Alphen aan de Rijn

3e prijs Rafael Nadal Internationale Jeugdtoernooi, Manaco, Spanje ME10

3e prijs Rafael Nadal Internationale Jeugdtoernooi, Manaco, Spanje ME11

 

November

2e prijs Menzis KNLTB Winter Jeugd Circuit Masters t/m 12 jaar

Oktober

1e prijs DE6 District Masters Gelderland 2016

September

1e prijs DE6 Open Makelaars Elden Open, Elden

1e prijs ME14  Apeldoornse Tennis Kampioenschappen

1e prijs DE6 Apeldoornse  Tennis Kampioenschappen

August

1e prijs DE6 Strijland's Open R.T.C. De Laak, Rheden

3e  plaats MD12 KNLTB Nationale Kampioenschappen  

kwartfinale ME12 KNLTB Nationale Kampioenschappen 

1e prijs DE6 Dahon Bijvanck 2016

Juli

kwartfinale ME12 Tennis Europe Munster, Duitsland U12

3e prijs ME10 Kim Clijsters Next Generation, Bree, Belgium (internationale toernooi)

Juni

Kwartfinale Smrikve Bowl, Kroatië (een van de meest belangrijke jeugdtoernooien in de wereld O10 jaar. Rose verloor van de toernooiwinnares).

2e plaats JRT*** ME12 Barneveld

2e plaats Gelderse District Kampioenschappen ME12! (hoger categorie gespeeld)

1e plaats Champions Bowl Masters Beekbergen ME10 en MD10 (internationale circuit)

2e plaats single JRT*** ME 12 Leeuwarden

Januari

Halve finale JRT**** ME12 Almere

3e prijs Dutch Bowl, Gendringen (internationale jeugdtoernooi)-Ten Pro Global Junior Tour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kop

Dit is een paragraaf. Klik hier om tekst toe te voegen en te wijzigen. Dit is een perfecte plek om een verhaal te schrijven en/of informatie te delen met uw website bezoekers.